Flirtkulor till pysslet

Allmänt om flirtkulor

Flirtkulor kan beskrivas som lätta bollar gjorda i ett frigolitliknande material. De väger nästan ingenting och är väldigt enkla och roliga att pyssla med.

Exempel på pyssel

Det finns en rad olika pyssel man kan göra med flirtkulor. Till exempel kan man limma ihop dem och måla dem och skapa roliga gubbar. Det går även att limmat fast annat på flirtkulorna som tyg eller plast och på det sättet skapa kläder eller annat till gubbarna. Det går även bra att måla direkt på flirtkulorna med färgpennor. På det sättet kan man göra ögon, näsa, mun med mera på sina gubbar. Att skapa gubbar med hjälp av flirtkulor brukar vara ett populärt pyssel för barn och vuxna i blandade åldrar.

Flirtkulor

Med flirtkulor kan man också skapa prydnader att hänga i till exempel en lampa eller julgran. Ett annat exempel på ett roligt pyssel med flirtkulor är att måla kulorna helt rosa eller gråa och sätta ihop dem till en elefant. Då tar man fyra mindre kulor som fötter, en stor kula som kropp och en medelstor kula som huvud. Snabeln kan man bilda med hjälp av tre riktigt små kulor som man limmar ihop. Öronen gör du lämpligtvis genom att klippa sönder en kula eller små tygbitar.

Ett annat roligt pyssel med flirtkulor är att göra en taklampa. Då fäster man ihop ett stort antal små eller stora flirtkulor och bildar en stor boll som man fäster en glödlampa inuti. Det går också att göra spindlar med flirtkulor. Kroppen till spindeln utgörs av en flirtkula med ritade ögon på. Och benen tillverkar man lämpligtvis med piprensarna eller något annat material.

Fantasin sätter gränserna

Bara fantasin sätter gränser för vilka typer av pyssel som går att göra med flirtkulor. Ofta är det bra att köpa flirtkulor i lite olika storlekar för att kunna kombinera dessa på ett roligt sätt. Det kan också vara bra att köpa färgpennor och lite andra tillbehör som passar för pyssel med flirtkulor, som nämnts ovan. Att pyssla med flirtkulor brukar vara populärt i skolan eller i hemmet och det är ett bra nöje som stimulerar kreativiteten och det går även att hitta på pedagogiska lekar med flirtkulorna. Man kan använda dem för att lära sig räkna eller för att öva på färger och former – detta passar bäst för barn i lite lägre åldrar.

Comments are closed.