Påskpyssla med flirtkulor

Flirtkulor passar perfekt att använda för pyssel när det är påsk. Man kan skapa en mängd olika typer av pyssel med flirtkulor och många av dem passar extra bra just när det är påsk. Påsk är en mysig högtid som lämpar sig väl för lite pyssel tillsammans med familjen eller på skolan.

Exempel på pyssel med flirtkulor vid påsk

Ett exempel på pyssel att göra med hjälp av flirtkulor och som lämpar sig bra vid påsk är att skapa små gula kycklingar. Detta är kanske det vanligaste pysslet med flirtkulor som brukar förekomma vid påsk. Och det går att göra detta på en mängd olika sätt. Kycklingarna kan man göra genom att fästa en lite mindre flirtkula på en lite större och sedan limma fast fjädrar på flirtkulorna. Fjädrarna kan vara i olika färger och dessa hittar man i hobbybutiken – vid påsk kan gula fjädrar vara extra lämpligt. Ögonen ritar man lämpligtvis eller så köper man små ögon i plast som finns i de flesta välsorterade hobbybutiker.

Påskpyssla med flirtkulor

Det går också alldeles utmärkt att göra påskharar med hjälp av flirtkulor. Då fäster man ett antal kulor på varandra och klipper till öron och tänder till haren. Lämpligtvis använder man gula flirtkulor eller målar själv vita kulor gula med hjälp av tuschpennor.

Ett annat exempel på pyssel att göra med flirtkulor vid påsk är att måla flirtkulorna som om de vore påskägg. Det kan ge ett mycket fint och stilfullt intryck om man gör ett större antal och lägger de i en skål som kan stå framme på till exempel vardagsrumsbordet eller köksbordet.

Ett trevligt pyssel vid påsk är att göra en krans av flirtkulor. Måla flirtkulorna i olika nyanser av gult och fäst samman dem till en krans. Kransen kan du hänga upp på någon dörr eller på väggen. Det brukar ge ett mysigt och trevligt intryck.

En sak som underlättar pysslet vid påsk är att man kan köpa flirtkulor som redan är färgade. Det finns flirtkulor i olika nyanser av gult som man kan kombinera för att skapa en mysig stämning vid påsk. Att pyssla med flirtkulor vid påsk är ett utmärkt nöje och tack vare att det finns gula flirtkulor brukar det gå enkelt och vara roligt att få till lite kycklingar eller harar eller något annat som passar just vid påsk. Ett kul sätt att umgås hela familjen vid denna trevliga högtid.

Comments are closed.